Wednesday, January 26, 2011

5 months in this big country..

hvad man dog ikke kan laere, om et land, sig selv, andre mennesker, en anden kultur, at sige farvel, nye venskaber, at tilpasse sig, at proeve nye ting, ud over sin comfort zone, snakke sit 2. sprog hver eneste dag foelses som ens 1 sprog..

Igaar var det 5 maaneder siden jeg tog mig et fly over atlanten, sagde farvel til alt jeg havde derhjemme og sagt vi ses om 10 maaneder. Lagde alting bag mig og var klar til et nyt kapitel i mit liv, ud at opleve noget nyt.. Jeg husker aftenen en dag inden jeg tog afsted, ikke bare fordi jeg er gaaet tilbage paa bloggen og laest det, men fordi det nok var et tidspunkt hvor jeg vidste der var noget der skulle aendres i min personlighed..

Jeg sidder nu herhenne paa den anden side af jorden og har oplevet saa meget. Baade gode og daarlige ting, men for at se alting fra en postitiv side, er det alt sammen noget jeg har laert af.
Jeg har laert at at dagdroemme er for det meste en daarlig ting eller vil nu mere kalde det om at have forhaabninger - der ikke bliver fuldfoert. Grunden til jeg jeg ogssaa vil kalde det at dagdroemme fordi, alle snakkede om gymnasie sidste aar, men jeg vidste at det ville blive udskudt et aar for mig og oppe i mit hoved var landet USA..
Jeg havde en ide om hvordan skolen ville vaere, at moede nye mennesker, en vaertsfamilie osv. Om det var noget folk havde fortalt mig om, og noget jeg selv havde forstillet mig & laest mig frem til var vel nok en blanding.
Det hele var meget haardere end jeg havde regnet med - ogsaa spoerg jeg mig selv nu her, 5 maaneder efter en lille smule klogere hvordan kunne jeg dog tro det?
Ja godt spoergsmaal.. det resultede i en haard start paa mit udvekslingsaar, men en viden om at alting helt sikkert skulle blive godt.
De foerste mennesker jeg haengte ud med, snakkede med i skolen, spillede fodbold med - resulterede dog ikke rigtig i at vaere mine gode venner herhenne..

Jeg har oplevet mig selv i at vaere for genert hvor ellers 1 minut efter spoerg mig selv, hvorfor? det kunne ha aendret en masse for mig og der sker ikke noget ved at spoerge om noget, eller intruducere sig selv.
Men egenligt er jeg lidt ligeglad nu her - jeg har faaet nogle helt fantastiske venner herhenne.. jeg har faaet venner som jeg kun ser og snakker med i skolen. Folk jeg kun haenger ud med men ser aldrig paa skolen.. Men herhenne betegner man naeste alle og en hver sin ven - hvis man bare siger hej til dem en gang om ugen i gangen.. saadan bedoemmer jeg dog ikke mine venner.

Det jeg proever at sige er at selvom alting ikke har vaeret som jeg havde dagdroemt om, men det har nu vaeret rigtig fedt ! & noget som der ikke skal laves om paa. jeg fortryder ikke et minut at jeg har taget afsted og kastet mig ud i noget nyt..

Jeg savner helt sikkert min familie & mine venner. En masse danske ting - men det er 10 maaneder af mit liv - jeg ved jeg kommer tilbage til det hele om 5 maaneder.
Om jeg skal smile over at der er 5 maaneder tilbage eller om jeg skal graede ved jeg ikke. maaske en blanding af de to ting?
Men om jeg burde taenke paa det ? NEJ! Jeg vil nyde de sidste 5 maaneder af et liv som en udvekslingstudent i et stort land, ogsaa selvom man foeler sig alene nogle gange og hjaelpeloes. Saa er det her en fantastisk oplevelse - jeg er glad for jeg har faaet muligheden for :).

Om jeg er blevet bedre til engelsk haaber jeg da paa! ikke noget jeg kan maerke saa meget, nu mere at jeg bare er blevet vandt til at hoere & snakke engelsk hver dag og det ikke var traettende efter en maaneds tid.. Men jeg regner vel med jeg stadig laere og jeg vil gerne stadig laere en masse, da jeg stadig har brug for at laere rigtig meget!

Idag har jeg faerdig gjort mine eksaminer - om det er gaaet godt eller daarligt, taenker jeg ikke over, men at det har vaeret en amerikansk skole oplevelse som er anderleds end de danske eksaminer.. Et nyt semester starter imorgen. Som jeg faktisk ser frem til :-).

Jeg har skypet med min veninde Laura & min veninde Caroline idag. Maa vel ogsaa hellere faa skypet med mine foraelder i denne uge, da jeg ikke har snakkt med dem i 3 uger, udover nogle mails..

Jeg har 5 dages skole tilbage ogsaa saetter jeg mine ben paa vest siden af America & efter paa Hawaii. Glaeder jeg mig rigtig meget til , glaeder mig til at se mine venner fra danmark og andre lande jeg ikke har set i maaneder, moede nye mennesker og komme vaek fra sneen - da det helt sikkert ikke er min bedste ven.

2 comments:

 1. Hej Josephine,
  Dejlig blog idag, ja det blev en stor omvæltning for dig, men flot gået.
  Et eller andet klogt menneske har sagt engang:
  "If you cannot dream it.... you cannot live it".
  Selvfølgelig skal du forsætte med at have dine drømme, men drømmene sætter du op mod dine personlige værdier og mål og den virkelige verden.
  Venner! Shakespearer siger i "Hamlet":
  "The friends thou hast,
  and their adoption tried,
  Grapple them to thy soul with hoops of steel".
  På dansk bliver det vel sådant her:
  "De venner, som du har,
  hvis valg er prøvet,
  skal du med stålbånd knytte til din sjæl".
  Jeg har fundet nogle interessante artikler i aviserne m.h.t. fremtid så som studievalg, uddannelse m.m.
  God fornøjelse.
  Vi havde en rigtig dejlig aften med Lucas igår (26)med farmors hakkebøffer og hjemmelavede pandekager.
  Din mor bragte og hentede.
  Ham Oliver vokser og bliver mere og mere 'rapkæftet', han er kvik.
  Hvordan gik det med dit Ikea rugbrød?
  Kunne dine værtsfolk også lide det?
  HUSK nu tandbørsten og oplev LA & Hawaii på den "fede måde" - aloha!
  Love you.
  FF

  ReplyDelete
 2. Kan du finde linkene til artiklerne på internettet, eller er det muligt at sende dem over?
  Lyder dejligt med Lucas på besøg igår, så blev han vel forkælet.
  ja jeg har ikke rigtig snakket med Oliver, da han altid er for genert, når jeg snakker med min mor, det ligner ikke ham hehe...

  Mit ikea rugbrød kom ud helt fantastisk. Det er ligesom et bager rødbrud med masser af kerner osv. jeg elsker det, har lige spist det her til morgenmad - lidt mere lækkert end en skive toast brød :-)... Mine værtsforældre kan også rigtig godt lide det. Så en ny tur til ikea når jeg kommer hjem fra Hawaii & LA:.
  Love you.

  ReplyDelete