Thursday, December 23, 2010

Jul i Connecticut

Nu er der jo en dag til juleaften så det er vel tid til et indlæg om hvordan julen bliver fejret herhenne..
Rundt omkring ser jeg neonlys der er over folk buske, dører, træer i haven, de har forskellige dyre osvosv.. Ved ikke om jeg ligefrem synes det er noget som er voldsomt pænt. Men det er da meget sjovt - og synes det er fedt de går så meget op i det. For det meste har folk falske juletræer så det vil sige et plastisk juletræ de pakker op af en kasse de har gemt i kælderne og efter jul putter de juletræet ned i kassen igen, også er det klar igen næste år. Har aldrig været den største fan af falske juletræer. Men der er stadig nogen som går ud og fælder juletræ.. Folk bliver meget chokeret når jeg fortæller om at vi har ÆGTE julelys på juletræet. Folk kigger på mig som om jeg er den aller støreste idiot fra en helt anden planet og efter de har kigger på mig i nogle sekunder med åben mund siger de: " but wont the tree start burning? " og ser helt forviret ud..
En anden ting som jeg er lidt itvivl om er om vi putter gaverne under træet inden juleaften ? Men ihvertfald ligger alle gaverne under træet, eller nu ikke dem jeg skal give, for jeg har ikke fået pakket mine gaver ind endnu.. men ved ikke om det er en forskel, eller om jeg bare ikke kan huske det.
Mall's er fyldt op med julepynt og Santas House, speciele juletilbud og speciele juledufte i Yankee Candle ( lys butik ), forskellige kaffer, the & kager i Starbucks og dunkin' dounuts.
På skolen har der ikke rigtigt været noget specielt da de åbenbart ikke vil lærer børnene om religioner. Det eneste lidt julet var at tirsdag kunne man få taget billed med Santa i kantinen. En af senior drengene klædte sig ud som julemanden.. Fik ikke taget et billed med ham, da ingen af mine venner fra min lunch gad at have taget et billed.

Men her hos min familie har vi et ægte juletræ og et falsk juletræ. Et i hver stue. Udenfor har vi julelys, men ikke overdrevet, det ser pænt ud og ingen neonlys..  Imorgen skal vi til min "dads" søster hus og holde juleaften . Juleaften er ikke rigtig noget stort herhenne..men familien kommer, så det bliver vel ok hyggeligt.. Vi skal spise lasagne, hvilket jeg synes er meget anderleds end en lækker flæskesteeg, med kartoffler og brun sovs... klokken 11 om aftenen tager vi i kirke alle siger at kirken er helt anderleds juleaften så glæder jeg mig til at opleve. Lørdag morgen som er noget stort her hvor man spiser en stor morgenmad og åbner gaver. man slapper bare af med familien, så det bliver afslappet..Min værtssøster kommer og holder juledag med os.

Mange folk herovre har spurgt mig om det ikke er hårdt at være væk hjemmefra nu her under juletid .. Og jeg vil egentligt sige det er ikke hårdt . Folk bliver meget overasket da de aldrige kunne tænke en lille tanke om at være væk fra deres familie under juletiden.. Der er meget de ikke forstår undskyld jeg siger det :-)...og når jeg siger til dem, at næste år vil jeg jo være med min familie under juletiden og jeg var sidste år og de andre 15 år i mit liv har jeg været hjemme, så det er et år jeg ikke er hjemme. så tænker de lidt over det og forstår det godt.. Jeg synes ikke det er hårdt og synes ikke det er sørgeligt der er bare nogle traditioner jeg savner, men som jeg forhåbeligt kommer hjem til næste år.
Jeg savner fx. den årlige juleshopping dag på strøget med min genbo Johanne og efterfuglt af en ordenligt portion Nachos med hyldeblomst saft på min ynglingscafe Cafe Norden. jeg savner at gå igennem magasin & Illum som er pyntet helt op og en masse jule sange bliver spillet over højtalerne.. Savner duften af brændte mandler, irriterende mennesker som spiller dårligt julemusik på gå gaderne, de grønne kranse med røde sløjfer der hænger på alle gader rundt omkring i Danmark. Savner flæskesteg, kartoffler, brunsovs, duften af risengrød selvom jeg ikke bryder mig om det, de 4 søndage inden juleaften med advents gaver som er hygge tidspunktet fredag aften, savner sangen "jul det' cool" bliver overspillet i radioen, shoppingcentre osv, savner juleklippeklistre dage på skolen, savner den årlige vanille kranse bagning med min mors side af familien, savner klamme klejner, savner julekalender på tv og savner min toms julekalender jeg altid får hos min far og savner bare i det hele taget den danske julestemning...
Jeg har fået lidt dansk julestemning fordi min mor sendte en skrabekalender herhen har vildt tæt på at vinden 1 million kr. har spist mig tyk i pebernødder ( tog pebernødder med i skolen idag og næsten ingen turde spise dem fordi det lignede hundemad, men dem som turde at spise dem synes de smagte godt )..
Selvom jeg savner alt dette betyder det ikke at jeg vil hjem og opleve alt det her, fordi jeg oplever det næste år :). Jeg er taget herovre for at opleve en anderleds kultur og nogle andre traditioner osv... Så synes det er fedt at prøve noget nyt og opleve en amerikansk jul!

Jeg er ikke rigtig i julestemning og synes nu det er underligt at juleaften er i morgen..
Men jeg ønsker jer alle en god jul! og pas nu på i ikke brænder træet af!
Så ha det godt! Her til aften tager jeg ud og spiser med pigerne da Sarah tager til Danmark på mandag og Evelyn tager til Canada.. og får deres og Carlas julegave til mig hihi...Men glædelig jul!

4 comments:

 1. Kære Josephine,
  Du glemmer vist at du heller ikke var hjemme for 2 år siden? ;-) Var du ikke nede i varmen?

  Og hvordan kan du vide at du ikke har vundet millionen, nu når det først er den 24. imorgen :-) ??

  Knus far

  ReplyDelete
 2. Nej har jeg ikke glemt. men dig, famor, Gus, Helle, og pigerne er min familie :). Så det er stadig en jul uden min familie..

  Fordi jeg har vundet 25 kr. og det ikke tit der er dobbel gevinst (:

  Knus

  ReplyDelete
 3. ahhhhhhh! Tillykke med det første skridt mod millionen :-)

  ReplyDelete
 4. Glædelig Jul kære Josephine,
  Flot med din indstilling og at du oplever alt det nye fuldtud.
  Din kære far glemmer da at du var sammen med familie julen 2008 i Dubai, den mindes Fm & jeg igen i disse dage, hvor vi skovler sne i tide og utide.
  Vi tænder et lys for dig i aften.
  Kærlig hilsen,
  Farmor & Farfar

  ReplyDelete